Csónakos barangolás

A környékre vetődő utazó szerencsés, ha megismerheti a Tisza-tó varázslatos világát. Eredeti halászladikokkal, szakavatott vezetőink kalauzolják Önöket a Tisza gyengéden ringó hullámain, hogy felfedezhessék a galériaerdők megnyugtató látványát, sokszínű madárvilágát.

A kisebb-nagyobb csatornák árnyékos zöld alagútján vezetjük Önöket a tározótér szemet gyönyörködtető, végeláthatatlan víztükréhez, melyet a kiszáradt, de még lábon álló fák tesznek máshoz nem hasonlíthatóvá. Az eldugott, nehezen megközelíthető holtágak élővilága talán még gazdagabb. Növény- és állatfajok részben már védetté nyilvánított sokasága az ősi törvények szerint rendeződve mutatja, hogy a természet ismét birtokba vette ezt a gyönyörű vidéket. A mintegy kétórás program során kb. 25 km-t teszünk meg a vendégeinkkel. Természetesen igény szerint ez módosulhat fürdőzéssel, esetleg madarak megfigyelésével bővítve.

A kirándulások a Kormorán kikötőből indulnak, amely Tiszafüred-Örvénynél a Hableány szálló közelében, a Tisza-parton található (őrzött parkolóval rendelkezünk). Jelentkezni lehet a helyszínen vagy a partnerirodáknál. A túrákat kisebb-nagyobb csoportok részére is szervezzük, igény szerint elemózsiával töltött piknikkosarakkal. Külön megrendelés alapján a visszaérkező csónakos kirándulókat bográcsban készített étellel vendégeljük meg.

A túra ára csónakonként négy személy részére 4.500 Ft óránként.

A természetkedvelő, a csendre és nyugalomra, pihenésre vágyók érdeklődésére is számítunk, hiszen a vízikunyhók ideális körülményeket jelentenek számukra.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez