Kemping

A környékre vetődő utazó szerencsés, ha megismerheti a Tisza-tó varázslatos világát. A természettel a legszorosabb kapcsolatot talán sátrazással tudjuk megteremteni. A kikötői kempingben közvetlen vízparti sátorhelyeket, lakókocsihelyeket kínálunk. Kulturált vizesblokk, szabadtéri sütő-főző-, bográcsozóhely áll vendégeink rendelkezésére.

Habár kempingezőinknek minden segítséget megadunk a tökéletes kikapcsolódáshoz, mégis van pár hasznos tanácsunk, főleg azok részére, akik először választják a sátrazás varázslatos világát. Nézzünk tehát néhány tippet, amelyet érdemes mérlegelni kempingezés előtt:

Hasznos eszközök

Zseblámpa extra elemekkel, vécépapír, gyufa (vízhatlan zacskóba csomagolva), multifunkciós zsebkés vagy bicska, gyertya, szúnyogriasztó spray, konzervnyitó, extra zsinór a sátor kikötéséhez és/vagy ruhaszárító kötélnek.

Környezetvédelem

A legfontosabb, hogy a felszerelést, amellyel megérkezünk, haza is vigyük hiánytalanul. A szemetelés és a környezet szennyezése egyaránt tilos. Ha fához kötjük a sátrunkat, szögek beverése megölheti a fát, ezért ez tilos csak úgy mint a nem kijelölt helyen való tűzgyújtás.

Élelem

Előre kitalált étrend a legcélravezetőbb, ne vigyünk felesleges adagokat. Próbáljunk egyszerű ételekben gondolkodni, hogy a hozzávalók és az élelmiszeres dobozok ne foglaljanak sok helyet és a sátorban se keljen kerülgetni azokat.

Időjárás

Az időjárást feltétlenül vegyük figyelembe, mielőtt nyaralni megyünk, majd az előrejelzések szerint pakoljunk a bőröndökbe. Legyen nálunk vízhatlan ruhanemű és elég étel-ital vészhelyzet esetére.

Ruhák

A ruháinkat osszuk be napokra, és mindegyiket külön zacskóba csomagoljuk, főleg akkor, ha gyerekekkel utazunk. Így nem kell feltúrni a bőröndöt egy pár zokniért, és a nap végén a piszkos ruha visszacsomagolható az aktuális nejlonszatyorba.

Belső fény

A gyerekek mindegyikének (és magunknak is) utaljunk ki egy-egy elemlámpát, így nincs veszekedés. A gyerekek imádnak elemlámpával játszani, és legtöbb esetben égve is hagyják. Gondoskodjunk tehát megfelelő számú tartalékelemről, hogy legyen elég a pótláshoz.

Külső fény

Az esti világításhoz feltétlenül szerezzünk be egy-két petróleumos vagy dinamós felakasztható lámpát. Ezek sokkal praktikusabbak és biztonságosabbak a gyertyánál. Akasszuk őket kellő magasságba, hogy ne legyenek útban.

Napernyő

A napernyő hasznos kellék. Jó az árnyékoláshoz és nem csak a játszó gyerekeket védi a leégéstől, de a sátrat is a tűző naptól. Főzéshez is árnyékolhatunk vele, hiszen a tűz mellett már napsütés nélkül is elég meleg van.

+1 tipp

Akármilyen csábító is, a hordozható DVD-lejátszót, tabletet és egyéb kütyüket hagyjuk otthon. Ezek helyett vadásszunk felhőket, kiránduljunk, vagy merüljünk bele egy remek könyvbe. Az igazi feltöltődés így feltétlenül garantált.

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez